visk

Hverdag og mote

Tren en dag i uken og lev lenger

 • Publisert: 11.01.2017, 22:09
 • Kategori: Trening
 • For mange kan hverdagen være ekstremt hektisk. Dette fører ofte til at dørstokkmila vokser seg skyhøy. Ikke bare er man umotivert for å ta på joggeskoene, men man har egentlig ikke tid til det heller. I mørke dager med dårlig vær, kan vi vel alle innrømme at det som frister mest er å grave seg dypt ned i sofaen, og bli der.

  Verdens helseorganisasjon anbefaler alle å holde seg fysisk aktive  med moderat intensitet i minst 2.5 time i løpet av en uke. Uavhengig av om det er vinter eller vår. Men hva om man heller legger disse 2.5 timene på en eller to økter i helgen?

  Eller er 75 minutter med høy intensitet, en dag i uken nok til å forlenge livet?  I følge forskning.no viser ny forskning at selv en økt i uken på høy intensitet i 75 minutter gir lavere risiko for å dø av hjertesykdommer og kreft, sammenliknet med de som ikke trener i det hele tatt. Det gir også lavere risiko for å dø tidligere av andre årsaker til tross for at de ikke følger anbefalingene fra verdens helseorganisasjon.

  En glad nyhet for deg som er litt for glad i sofaen kanskje? For en dag i uken klarer du å komme deg over dørstokken, uansett hvor travelt du har det! Jeg heier på deg :) 


   

  Det skal sies at regelmessig trening kanskje er det beste for de aller fleste. Husk at det ikke er en god idé å trene for første gang i ditt liv i 75 minutter med høy intensitet. Da er det bedre å la kroppen din venne seg til treningen med flere korte økter. Er du derimot av den sportye typen er det bare å holde fast ved de gode treningsvanene. God trening 

   

   

  Kilder:

  http://forskning.no/trening/2017/01/trening-en-gang-i-uka-er-nok-til-forlenge-livet (11.01.2017)

   

   

   

  #vinter #skole #lekser #blogging #blogg #hverdag  #inspirasjon #mote #klær #outfit #foto #fotografi #bilder #2017 #trening #video #spørsmål 

 • Publisert: 11.01.2017, 22:09
 • Kategori: Trening
 • 2 kommentarer
 • 2 kommentarer

  Laila Monica Nikolaisen

  11.01.2017 kl.22:20

  JEG ER IKKE SINNSYK!!!

  Victoria Skjortnes

  11.01.2017 kl.22:29

  Laila Monica Nikolaisen: Nei, det er det vel ingen som har mistenkt deg for heller ? Eh, hæ?

  Skriv en ny kommentar

  hits